UPDATE Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, anunță că a fost eliberat din închisoare

Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, a anunțat că a fost eliberat duminică din centrul de detenție din Moscova, unde a fost închis 20 de zile, pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează AFP.

b8afe2ce-d520-4ac1-b612-d9cb6aa1dcc4

”Salut ! Am ieșit” din închisoare, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram, cu o fotografie care îl arată pe o stradă. Poliția a organizat eliberarea lui evitând ca o mulțime de jurnaliști să-l aștepte în fața centrului de detenție.

Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2018, a adăugat că este ”gata să lucreze” și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

Duminică dimineața, partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: ”Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi”.

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/22/opozantul-rus-alexei-navalnii-a-fost-eliberat-din-inchisoare-10-58-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *