Următorul summit NATO va avea loc în zilele de 11-12 iulie, la Bruxelles, anunță Stoltenberg

Următorul summit al Alianței Nord-Atlantice va avea în zilele de 11 și 12 iulie 2018, la noul cartier general al NATO din Bruxelles, a anunțat vineri într-un comunicat secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, transmite DPA.

14597797-fbfe-4fbe-a51b-12c54a35bfba

‘Vom consolida și mai mult legătura între Europa și America de Nord pe care se bazează Alianța noastră, pe măsură ce continuăm să adaptăm Alianța pentru secolul a XXI-lea’, a afirmat Stoltenberg.

‘Ca răspuns la evoluția amenințărilor, NATO a implementat cea mai substanțială consolidare a apărării noastre colective din timpul unei generații. Grupurile noastre multinaționale de luptă în estul Alianței sunt acum deplin operaționale și ne întărim prezența în regiunea Mării Negre. De asemenea, ne accelerăm eforturile împotriva atacurilor cibernetice și a amenințărilor hibride’, a mai arătat secretarul general.

Activitatea NATO se va concentra pe lupta împotriva terorismului, a mai indicat secretarul general, citat în comunicatul difuzat la Bruxelles.

‘Vom continua cooperarea valoroasă cu state și organizații partenere pentru a lupta împotriva terorismului și a ne menține un mediu de vecinătate stabil’, a mai declarat Stoltenberg, menționând printre obiectivele NATO în anii următori consolidarea eforturilor Alianței în Afganistan, susținerea coaliției internaționale împotriva Statului Islamic și aprofundarea parteneriatului de securitate cu Uniunea Europeană.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/20/urmatorul-summit-nato-va-avea-loc-in-zilele-de-11-12-iulie-la-bruxelles-anunta-stoltenberg-18-07-09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *