USR cere demisia lui Tudorel Toader

Uniunea Salva╚Ťi Rom├ónia condamn─â ferm decizia politic─â luat─â ast─âzi de ministrul Justi╚Ťei, Tudorel Toader, de a propune revocarea procurorului-╚Öef al DNA, Laura Codru╚Ťa Kovesi, ╚Öi cere demisia imediat─â a ministrului Justi╚Ťiei.

De aproximativ 1 an de zile ministrul Justi╚Ťiei, Tudorel Toader, tot ├«ncearc─â s─â am├óne aceast─â decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justi╚Ťiei pe m├ón─â, cu scopul clar de a-i sc─âpa de amenin╚Ťarea dosarelor pe care le au ├«n instan╚Ť─â ╚Öi nu pentru a administra corect regulile dup─â care func╚Ťioneaz─â sistemul judiciar.

Tudorel Toader a ales s─â respecte indica╚Ťiile ╚Öefilor politici ╚Öi s─â dea un semnal puternic magistra╚Ťilor din Rom├ónia c─â de acum ├«nainte oricine ├«ndr─âzne╚Öte s─â cuteze s─â ancheteze ga╚Öca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus h─âr╚Ťuielilor mediatice ╚Öi politice.

ÔÇťUSR le transmite magistra╚Ťilor independen╚Ťi ╚Öi one╚Öti, care nu se las─â intimida╚Ťi de PSD, c─â au un sprijin ├«n ei ╚Öi ├«n societatea civil─â, ├«n sutele de mii de rom├óni care-╚Öi doresc o justi╚Ťie dreapt─â ╚Öi o lege egal─â pentru to╚ŤiÔÇŁ, a spus pre╚Öedintele USR, Dan Barna.

USR respinge categoric aceast─â ├«nc─âlcare a principiilor statului de drept, care ast─âzi, prin ├«nsu╚Öi ministrul Justi╚Ťiei, ┬áau fost aruncate complet ├«n derizoriu. ┬á

Prin decizia de azi, Tudorel Toader se compromite definitiv ├«n fa╚Ťa magistra╚Ťilor ╚Öi a societ─â╚Ťii. El a intrat ca independent ├«n Guvern, dar a devenit doar un instrument obedient.

├Än pofida unei cariere respectabile, fost rector al celei mai vechi universit─â╚Ťi de Drept din Rom├ónia ╚Öi fost judec─âtor al Cur╚Ťii Constitu╚Ťionale, Tudorel Toader a renun╚Ťat la principiile sale de profesionalism pentru a servi interesele grupului infrac╚Ťional organizat care conduce azi Rom├ónia.

Ac╚Ťiunile ministrului Toader sunt o dovad─â de atentat la independen╚Ťa sistemului judiciar din Rom├ónia ╚Öi cerem s─â fie sanc╚Ťionate. Prin aceast─â pozi╚Ťie, constat─âm ├«nc─â o dat─â c─â USR este singurul partid din Rom├ónia care se lupt─â pentru o justi╚Ťie independent─â.

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *