USR cere demisia ministrului Transporturilor Felix Stroe pentru neasumarea bugetului din 2018

 

Deputa╚Ťii USR C─ât─âlin Drul─â ╚Öi Ionu╚Ť Mo╚Öteanu cer demisia ministrului Transporturilor Felix Stroe care nu s-a prezentat, mar╚Ťi, la dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlament pe Legea bugetului pentru anul 2018.

ÔÇŁMinistrul Stroe nu s-a prezentat la dezbaterile din Comisie, deci ├«n╚Ťelegem c─â nu-╚Öi asum─â acest buget ╚Öi d─â un semnal c─â ╚Öi dumnealui i se pare umilitor bugetul din anul acesta al Ministerului Transporturilor. Un ministru trebuie s─â dea dovad─â de curaj ╚Öi de asumarea demnit─â╚Ťii publice cu care a fost investit. Un gest de onoare ar fi s─â-╚Öi dea demisiaÔÇŁ, a declarat deputatul USR C─ât─âlin Drul─â.

Mai mult, deputa╚Ťii USR atrag aten╚Ťia c─â ├«ntr-o situa╚Ťie f─âr─â precedent ├«n Parlamentul Rom├óniei, amendamentele la Legea bugetului nu s-au discutat ├«n comisiile de specialitate. De╚Öi au fost depuse 188 de amendamente la bugetul Ministerului Transporturilor, comisiile reunite pentru Transport ╚Öi Infrastructur─â au decis prin vot (11 pentru, 9 ├«mpotriv─â, o ab╚Ťinere) s─â trimit─â amendamentele direct la Comisia de Buget-Finan╚Ťe, f─âr─â s─â le discute cu reprezentan╚Ťii Ministerul Transporturilor.

ÔÇŁAsist─âm la un simulacru de dezbatere parlamentar─â. Coali╚Ťia PSD-ALDE a decis s─â ast─âzi s─â blocheze dezbaterea pe amendamente ├«n comisiile de specialitate. Practic, au pus pumnul ├«n gur─â parlamentarilor opozi╚Ťiei. Rolul comisiilor de specialitate este s─â discute cu reprezentan╚Ťii ministerului ╚Öi s─â dea aviz pe amendamentele propuse de parlamentariÔÇŁ, a explicat deputatul USR Ionu╚Ť Mo╚Öteanu.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2018 subfinan╚Ťeaz─â grav ╚Öantierele de autostr─âzi ├«n curs de derulare: Bucure╚Öti-Bra╚Öov, Lugoj-Deva, Sebe╚Ö-Turda. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv este subfinan╚Ťat─â major ├«ntre╚Ťinerea infrastructurii rutiere ÔÇô ┬ásuma alocat─â fiind la jum─âtate fa╚Ť─â de 2016. USR semnaleaz─â c─â sunt proiecte de infrastructur─â care au alocare zero ├«n bugetul pentru 2018, de╚Öi au contracte semnate ╚Öi CNAIR-ul s-a l─âudat cu ele: varianta de ocolire Comarnic, zero, centura R─âd─âu╚Ťi, zero, pasajul de la Domne╚Öti, zero.

USR a depus mai multe amendamente pentru a ob╚Ťine aloc─âri mai mari pentru proiectele majore de infrastructur─â (autostrada Bucure╚Öti-Bra╚Öov, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Sebe╚Ö-Turda), dar ╚Öi pentru suplimentarea cu c├óte 200 de milioane de lei a fondurilor alocate ├«ntre╚Ťinerii infrastructurii rutiere ╚Öi respectiv infrastructurii feroviare.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *