USR cere demisia ministrului Tudorel Toader

Silviu Dehelean, deputat USR, membru al Comisiei juridice, de disciplin─â ┼či imunit─â┼úi a Camerei Deputa╚Ťilor: ÔÇ×Orice infrac╚Ťiune comis─â de o persoan─â care a fost eliberat─â f─âr─â preg─âtire pentru reinser╚Ťie social─â cade ├«n responsabilitatea PSDÔÇŁ

 
Uniunea Salva╚Ťi Rom├ónia cere demisia ministrului Justi╚Ťiei Tudor Toader care a admis c─â nu a anticipat num─ârul de de╚Ťinu╚Ťi care vor ie╚Öi din ├«nchisoare ├«n urma aplic─ârii legii execut─ârii pedepselor. Mai exact, 529 de detinu╚Ťi au fost elibera╚Ťi din penitenciare, iar 3.349 urmeaz─â s─â fie elibera╚Ťi zilele acestea, din totalul de aproximativ 28.000 de detinu╚Ťi din pusc─âriile rom├óne╚Öti.USR a atras aten╚Ťia asupra consecin╚Ťelor acestei gra╚Ťieri mascate promovate de PSD-ALDE pentru a sc─âpa din ├«nchisoare colegii politiceni condamna╚Ťi pentru corup╚Ťie sau fapte conexe corup╚Ťiei. Uniunea a contestat legea, din p─âcate f─âr─â success, la Curtea Constitu╚Ťional─â a Rom├óniei.

ÔÇ×Consider─âm c─â am f─âcut totul pentru a opri de╚Ťinu╚Ťi care au comis infrac╚Ťiuni grave ╚Öi politiceni corup╚Ťi s─â ias─â din ├«nchisoare. Majoritatea PSD-ALDE, care de la ├«nceputul mandatului nu a avut dec├ót acest obiectiv, nu prosperitatea rom├ónilor, nu infrastructur─â, nu investi╚Ťii, nu legi clare ╚Öi juste, a reu╚Öit s─â impun─â o lege care pune ├«n pericol siguran╚Ťa cet─â╚Ťenilor. Declara╚Ťia de azi a lui Tudorel Toader este ╚Öocant─â ╚Öi dovede╚Öte ├«nc─â o dat─â iresponsabilitatea acestui ministru ╚Öi a acestui guvernÔÇŁ, a declarat Silviu Dehelean, deputat USR, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputa╚Ťilor.

USR a cerut ├«n timp dezbaterilor asupra acestei legi un studiu de impact, dar acesta nu a fost oferit pentru c─â nu exista. Acum suntem parte a unui experiment social pentru c─â o putere discre╚Ťionar─â a adoptat o lege care s─â-i serveasc─â interesele ╚Öi propaganda, f─âr─â s─â se g├óndeasc─â la siguran╚Ťa cet─â╚Ťenilor.

USR a avertizat c─â potrivit tuturor studiilor disponibile, jum─âtate din popula╚Ťia penitenciar─â eliberat─â printr-o gra╚Ťiere, cum este ╚Öi aceasta, se ├«ntoarce ├«n ├«nchisoare dup─â s─âv├ór╚Öirea unor noi infrac╚Ťiuni, ├«n minim un an. Parlamentarii USR au subliniat c─â orice gra╚Ťiere este un proces, nu un act de moment, ├«ntruc├ót prioritatea este preg─âtirea pentru reinser╚Ťie social─â a celor care au fost priva╚Ťi de libertate.

ÔÇ×Pentru c─â persoanele care au fost eliberate nu au fost mai ├«nt├ói preg─âtite pentru reinser╚Ťia social─â, orice infrac╚Ťiune cade ╚Öi ├«n responsabilitatea celor care au luat decizia, a PSD, ├«n acest cazÔÇŁ, a subliniat Silviu Dehelean.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *