USR: Este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte ca și cum el ar fi fost o victimă

Uniunea Salvați România (USR) consideră că este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte “ca și cum el ar fi fost o ‘victimă’ a unei violențe verbale, în loc să își recunoască vina și să își ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goțiu”.

2f7841e3-273b-4b2b-b682-fcfd1a6ed487

Reacția USR vine după ce, luni, Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice solicitarea sociologului Mirel Palada referitoare la un punct de vedere cu privire la comportamentul senatorului Mihai Goțiu din cadrul unei emisiuni difuzate în 13 septembrie de postul B1 TV.

“USR denunță tentativa domnului Mirel Palada de a influența, cu ajutorul politic al coaliției PSD-ALDE, cursul plângerii penale făcute de senatorul USR Mihai Goțiu împotriva sa, după agresiunea comisă în timpul unei pauze publicitare a unei emisiuni de la B1 TV”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sesizarea lui Mirel Palada este “o nouă tentativă de a muta dezbaterea legată de agresiunea lui din sălile de judecată în altă parte”.

“Mai întâi, a încercat să convingă televiziunile să-l invite în discuții despre violență, acum sesizează Senatul. Domnul Palada și avocații care îl sfătuiesc speră să obțină un punct de vedere din Parlament, un punct de vedere bazat pe o majoritate politică, nu neapărat pe argumente, cu ajutorul căruia să influențeze deciziile Justiției”, se precizează în comunicat.

Totodată, USR îl citează pe senatorul Mihai Goțiu, care a solicitat în Biroul permanent ca în Comisia juridică să se discute și sesizarea pe care a depus-o “încă din luna aprilie referitoare la jignirile pe care liderul PSD Șerban Nicolae i le-a adus chiar în Senat și care așteaptă o soluționare de aproape jumătate de an”.

Potrivit comunicatului, senatorul USR Mihai Goțiu a fost agresat, în platoul unei emisiuni la B1 Tv, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD — Victor Ponta. În urma incidentului, Mihai Goțiu a obținut un certificat medico-legal pentru agresiune și a depus o plângere penală împotriva lui Mirel Palada, iar Uniunea Salvați România a lansat în Parlament un apel împotriva violenței fizice și verbale.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/23/usr-este-inacceptabil-ca-mirel-palada-sa-se-comporte-ca-si-cum-el-ar-fi-fost-o-victima-17-16-50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *