USR: Prin acțiunile sale, Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD – ALDE asupra justiției

Partidul Uniunea Salvați România protestează față de decizia ministrului Justiției de a sesiza Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficiența managerială a Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție.

Conform Art. 132 din Constituția României, procurorii și structurile de parchet îți desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției care ar trebui  să-și folosească această autoritate pentru o activitate eficientă a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le subminează activitatea.

Din păcate, sub aparența unei legitimități procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin acțiunile sale, favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiției la care asistăm de o jumătate de an.

”Consecvent declarațiilor și acțiunilor de până în prezent, Uniunea Salvați România consideră că lupta anti-corupție trebuie continuată ferm și sprijină activitatea instituțiilor de cercetare penală în vederea combaterii faptelor ilicite și întăririi statului de drept.”, susține Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *