USR va contesta decizia AEP

 

Partidul┬áUniunea Salva┼úi Rom├ónia va contesta decizia Autorit─â┼úii Electorale Permanente de a nu returna partidului 640.000 de lei pentru campania electoral─â, din care cea mai mare parte reprezint─â donatiile primite prin platforma Finan╚Ťare Politic─â construit─â de Asocia┼úia G2 ┼či pl─â┼úi c─âtre Google ┼či Facebook. Motivul AEP este c─â toate acestea nu au semn─âturile olografe ale donatorilor, Google ┼či Facebook!

ÔÇ×Decizia AEP ne ├«ntoarce ├«n secolul trecut, ├«ntr-o perioad─â apus─â c├ónd pl─â┼úile electronice erau abia la ├«nceput ┼či supuse ne├«ncrederii. Din p─âcate, ac┼úiunea acestei institu┼úii ÔÇô pe care am considerat-o ca av├ónd un rol modernizator ├«n procesul electoral- pune sub semnul ├«ntreb─ârii, pentru viitor, posibilitatea ca un partid s─â fie sus┼úinut, prin contribu┼úii, de c─âtre cet─â┼úeni. ┼×i nu orice fel de cet─â┼úeni, ci chiar segmentul cel mai activ din popula┼úie, acela care nu are timpul necesar s─â compleze un vraf de h├órtii c├ónd exist─â op┼úiunea global─â de a dona, pentru orice cauz─â, cu un simplu clickÔÇŁ, a declarat Nicu╚Öor Dan, pre╚Öedintele USR.

Aceast─â decizie demonstreaz─â c─â Autoritatea Electoral─â Permanent─â, precum vechii politicieni, nu poate concepe c─â un partid poate str├ónge pu┼úini bani de la mul┼úi donatori ┼či oblig─â partidele politice s─â r─âm├ón─â tributare marilor finan┼úatori. USR nu o va accepta niciodat─â ┼či va continua s─â str├óng─â dona┼úii prin instrumentele online, chiar cu riscul s─â nu beneficieze de posibilitatea legal─â a ramburs─ârii sumelor cheltuite ├«n campaniile electorale.

Instrumentul online utilizat de USR, respectiv platforma Finan╚Ťare Politic─â construit─â de Asocia┼úia G2, cu consultarea AEP, este cel mai democratic ┼či mai transparent mod de finan┼úare politic─â ┼či c─â acesta este perfect ├«n acord cu legea. ├Än plus, toate informa┼úiile electronice care privesc identitatea donatorilor au fost puse la dispozi┼úia AEP: datele de identificare ale pl─â┼úilor, actele de identitate ale donatorilor, declara┼úiile electronice ale celor care au donat precum ┼či declara┼úiile semnate ale persoanelor din partid care au verificat dac─â persoana care a donat este cea din cartea de identitate.

ÔÇ×USR va contesta decizia AEP pe care o consider─â ilegal─â. Sper─âm ca justi┼úia s─â fac─â dreptate nu at├ót USR, ci miilor de cet─â┼úeni care au donat cu bun─â credin┼ú─â pentru noi ┼či c─ârora le mul┼úumim. De asemenea, parlamentarii USR vor face amendamente astfel ├«nc├ót posibilitatea de a face pl─â┼úi electronice s─â fie clarificat─â ├«n legisla┼úia ├«n vigoare privind finan┼úarea partidelor politiceÔÇŁ, a conchis Nicu╚Öor Dan.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *