VÂLCOV, STĂNESCU, TRĂDĂTORUL ȘI TRĂDAREA

Fuse și se duse un mare miting mare la Craiova. Cu 40 000 de oameni (😊), cu tot cu morți, stafii și zombi. Care este știrea? Asta: PSD Olt, bifat lipsă. Că nu a fost Oprescu invitat, Stănescu convocat sau Oltul apreciat nu mai contează (sau contează?). Important este că înfrățirea Olt-Dolj s-a rupt de mamă. De mama Olguța. Cea care, la izbucnirea războiului din PSD, și-a uitat repede pornirea dizidentă și l-a trădat pe prietenul Stănescu pe câțiva arginți puși de Dragnea pe tava ministerială a Muncii.

Trădare, Dom’ Stănescu, trădare… O lecție primită gratis și rămasă neînvățată. O lecție predată în atâtea rânduri la PSD Olt, încă de pe vremea lui Toma, a lui Vâlcov și a multor altora… Un Toma trădat și mazilit tocmai de cei pe care i-a “crescut” întru politica social-democrată și un Vâlcov care și-a trădat rebel profundele principii băsiste pentru brațele primitoare psd-iste. Același Toma căutat acum pentru mazilirea lui Stănescu și același Vâlcov care uneltește acum la mazilirea lui Stănescu. Același Toma tatonat acum să preia frâiele PSD Olt și același Vâlcov care-i vrea plecați pe Stănescu, Oprescu & Co.

Un
lucru simplu n-a înțeles nicicând Paul Stănescu: cine a trădat o dată, va trăda
mereu. Cu aceeași abilitate, și ură, și motivare, și îndârjire… O va face
pentru că este făcut să o facă. Nu a înțeles Stănescu că, așa cum el a făcut-o
în urmă cu mulți ani, istoria se poate întoarce
cu efect de bumerang. Și a uitat să fie atent în jurul lui, la cei din jurul
lui. Au contat funcțiile, încrederea, importanța și aroganța și a mizat pe
puterea pe care partidul, cu relativă ușurință, i-a pus-o în mână. Cu aceeași
ușurință însă i-a și luat-o. Ajutat de mintea “eminentă” și agilitatea în manipulare a lui Vâlcov, obișnuit și predispus la tăieri de
capete atunci când capetele i se pun pieziș în cale. De data asta, capul lui
Stănescu s-a pus pieziș în calea lui Dragnea, de care Vâlcov e ombilical legat
de interesul comun: fuga de pușcărie. Ai dat în Dragnea, ai dat în Vâlcov. “Capul
lui Stănescu îl vrem!”, hotărâră atunci cu tunet de Lăpușnean, Dragnea cel
trădat și Vâlcov cel acolit. Să cadă Stănescu, deci!!

Iată cum trădarea, dom’ Stănescu, are din păcate picioare lungi. Mai lungi ca ale Olguței. Dar la fel de lungi ca ale dumitale. Trădarea care te lovește acum a fost sădită de mult în sânul PSD Olt. Ea doar a germinat, încălzită de interesul reavăn al oportunismului, și dă să răsară acum. Că Oltul psd-ist (tocmai Oltul, până nu demult fruntea PSD-ului!) a fost chemat sau nu să ia parte la mitingul Olguței, așa cum a declarat Oprescu, nu contează. Că Oltul psd-ist a refuzat să participe la mitingul Olguței, așa cum speculează indulgenții, nici asta nu contează. Contează realitatea: PSD Olt nu mai este ce a fost! Nici PSD nu mai este ce a fost! Și mai contează un nume (încă mai contează acest nume): Darius Vâlcov!

P.S. Nu că aș cocheta cu o astfel de idee, dar ar fi chiar amuzant ca Paul Stănescu, dizidentul încăpățânat să rămână în PSD, să reușească cumva să-și țină promisiunea și să scoată Oltul cu cel mai bun scor al PSD la europarlamentare.

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *