Vandalism politic. PSD-ALDE modifică politica penală a statului în interesul infractorilor

În ianuarie 2017, PSD-ALDE modificau prin ordonanță de urgență definiția abuzului în serviciu. Când au văzut sute de mii de români uniți în stradă, s-au regrupat și au făcut pasul înapoi.

Acum, planul este modificarea din temelii, cărămidă cu cărămidă, a felului în care e organizată societatea românească. Întâi legile justiției, apoi politica penală.

Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache a masacrat zi-lumină Codul Penal. Și nu s-a oprit la abuzul în serviciu, ci a amputat orice barieră a legii care mai stă în calea corupților din România.

Directorul care a delapidat instituția în care lucrează scapă de jumătate de pedeapsă dacă dă banii înapoi.

Funcționarul neglijent în serviciu nu poate fi trimis la închisoare, nici măcar atunci când neglijența lui provoacă pierderi de vieți. Comisia Iordache propune impunitatea pentru cei care au dat autorizație de funcționare clubului Colectiv.

Totodată, Comisia Iordache propune un precedent periculos: cei care adoptă un act prin care ajută un infractor să scape de pedeapsă nu mai pot fi condamnați – de acum, de fiecare dată când un lider politic ar putea primi o pedeapsă, guvernanții vor schimba imediat regulile pentru a-l scăpa.

De azi, abuzul în serviciu devine o banală lipsă de maniere, nu mai poate fi condamnat decât cel care prin încălcarea legii dobândește un folos pentru sine sau pentru familia apropiată. Dacă obține un folos pentru partidul care îl susține, precum Liviu Dragnea, rămâne liber. De azi se încurajează frăția de partid și de clan, în care fiecare ajută familia celuilalt.

Acesta nu este programul de guvernare cu care PSD-ALDE au câștigat alegerile. Nu au fost votați pentru ceea ce Comisia Iordache propune azi. Românii nu trebuie să accepte o altfel de schimbare a politicii penale.

Prin aceste modificări, România se auto-exclude din spațiul de justiție, libertate și securitate la care a aderat odată cu intrarea în Uniunea Europeană. PSD și ALDE creează un stat în care cei aflați în funcții publice sau de demnitate publică sunt deasupra legii, sunt intangibili. Un stat care îi sprijină pe infractori în detrimentul siguranței fiecăruia dintre noi.

Un grup de conducători iresponsabili, majoritari azi în Parlament, încearcă să ne rescrie viitorul. Însă pentru oamenii cinstiți și muncitori ai acestei țări, România nu poate deveni o insulă a infractorilor pentru a salva câțiva lideri urmăriți sau condamnați penal.

Este obligația noastră, a tuturor celor care iubim România, să ne opunem acestui vandalism politic devenit politică de stat.

Un lucru vă putem promite: odată ajunsă la guvernare, Mișcarea România Împreună RO+ va acționa cu toate forțele democratice și legale pentru a reinstaura ordinea de drept distrusă azi de PSD și ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *