Varujan Vosganian (ALDE): Masa salarială bugetară va avea, la anul, o creștere considerabilă

Masa salarială bugetară va avea o creștere considerabilă anul viitor, a declarat sâmbătă, la Oradea, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

39341ffd-0063-4212-b90d-280ff24ba3b2

“Văd că există o anumită neliniște a sindicatelor în ce privește creșterile salariale. Dacă ele sunt corecte sau nu, dacă nu cumva sunt o iluzie. Am aici un răspuns pe care să îl dau și sindicatelor și opiniei publice. Dacă vrem să vedem dacă masa salarială a crescut sau nu, e suficient să ne uităm pe buget. Pot să vă spun că la anul masa salarială va avea o creștere considerabilă, de două cifre ca unitate de miliarde de lei. Deci masa salarială bugetară va avea o creștere considerabilă. Nu pot să vă spun acum suma exactă, dar cel mai probabil va fi undeva în jur de 15 miliarde de lei. De la 13 la 17. Deci, atunci când masa salarială crește atât de mult, nu se pune problema scăderii. E posibil ca în anumite bresle, în anumite nișe profesionale care aveau o anumită categorie de sporuri până acum să existe și calcule care, pe legea salarizării, să aibă anumite inconveniente. Nu pot să neg acest lucru. În ce privește însă cei peste un milion de salariați din domeniul bugetar este limpede că vom avea o creștere salarială considerabilă”, a susținut, într-o conferință de presă, Varujan Vosganian.

El a dat asigurări și în ce privește pensiile. Vosganian a spus că pensiile, cumulat 2017 și 2018, vor avea în total o creștere cu două cifre, în jurul valorii de 20%.

“Dacă am compara anul 2010 cu anul 2018, avem și o concluzie interesantă. În 2010 salariile au fost reduse cu 25% și nimeni nu a protestat; în 2017 și 2018 salariile cresc cu 25%, dacă nu chiar cu mai mult, și multă lume protestează. Înseamnă că explicațiile trebuie căutate în altă parte”, a afirmat Vosganian.

ALDE a organizat sâmbătă la Oradea o reuniune regională în cadrul proiectului demarat în urmă cu o lună de profesionalizare și dezvoltare internă, cu pregătiri pe zona de comunicare și, mai ales, comunicare online. Au participat reprezentanți ai organizațiilor din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Maramureș.

Organizația municipală ALDE Oradea și-a ales vineri președintele în persoana lui Dorin Corcheș, care are ca obiectiv principal accederea ALDE în forurile de conducere locală — CL Oradea și Consiliul Județean.

AGERPRES/(A — autor Eugenia Pașca, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/21/varujan-vosganian-alde-masa-salariala-bugetara-va-avea-la-anul-o-crestere-considerabila-15-07-31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *