Vasile Costiuc spune că a fost „asaltat” cu amenzi, după alegerile parlamentare

Vasile Costiuc spune că a fost „asaltat” cu amenzi, după alegerile parlamentare

Liderul Partidului “Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, spune după alegerile parlamentare de vara trecută a fost luat cu asalt de amenzi.

Amenzile au fost aplicate de polițiști pentru diferite contravenții documentate în mai multe raioane ale țării, iar acum Costiuc încearcă să-și facă dreptate în instanța de judecată.

“Inspectoratul de poliție Cahul mi-a aplicat o amendă de 3000 de lei pentru că am luptat ca să rămînă grîul în țară. Mai sînt citații și pe ale dosare: două amenzi una după alta venite de la Naslavcea, pentru că am vorbit despre pericolele hidrocentralelor construite pe Nistru de către ucraineni. O altă amendă vine de la Sculeni, după ce am declarat că primarul a furat banii din fondul venit din Elveția prin care trebuia să construiască apeduct. Nu eu am spus-o, a constatat instanța, dar poliția mi-a pus mie amendă. Peste tot am amenzi: la Călărași, la Cantemir”, a relatat Costiuc în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Vasile Costiuc spune că toate aceste acțiuni ale poliției sînt o formă de hărțuire a celor implicați în lupta politică.

“Multe din contravențiile astea tîmpite cred că pot fin anulate, așa cum au fost întocmite, de către responsabilii de la minister”, spune el.

Costiuc a mai precizat că a mers în audiență la ministrul de Interne, Ana Revenco, în încercare a de discuta un alt subiect important, însă nu a fost primit.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/vasile-costiuc-spune-ca-a-fost-asaltat-cu-amenzi-dupa-alegerile-parlamentare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *