Vicepreședinte ALDE, deputat Steluța Cătăniciu: „Un gest de normalitate al președintelui nu este un merit”

Președintele a făcut un gest de normalitate prin semnarea decretului de revocare a procurorului- șef al DNA, respectând după mai multe zile decizia Curții Constituționale. Atitudinea președintelui nu trebuie să fie considerată un merit sau un titlu de laudă. Revocarea ar fi trebuit, totuși, să aibă loc încă din momentul publicării deciziei Curții în Monitorul Oficial. Păcat că s-a pierdut atât de mult timp, perioadă în care s-a menținut un climat conflictual la nivelul societății. Pe de altă parte, revocarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema DNA și a modului în care procuratura își îndeplinește obligațiile în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

Ceea ce contează de acum înainte sunt pașii care trebuie făcuți pentru tragerea la răspundere a celor care s-au făcut vinovați pentru derapajele petrecute în România ultimilor ani. Cred că este cazul să se facă o analiză la sânge a celor care sunt responsabili pentru abuzurile înfăptuite, pentru toate dosarele DNA care au primit decizii de achitare în instanță, precum  și pentru încălcarea în repetate rânduri a Constituției. Nu trebuie să mai existe astfel de fapte fără a exista și vinovați.

Faptul că președintele Iohannis a respectat decizia CCR e un prim pas. Însă, până când cei care au stat la baza acestui sistem paralel care a funcționat în România nu vor fi trași la răspundere, abuzurile vor continua. Până când aceste persoane nu vor răspunde pentru abuzurile săvîrșite nu putem vorbi despre respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, cu adevărat!

Suntem pregătiți să ducem până la capăt obiectivul asumat de a desființa acest sistem ocult de putere care a funcționat în România ultimilor 10 ani. Lupta noastră principală și hotărârea comună a coaliției sunt de a merge înainte pentru demantelarea acestui stat paralel, revenirea la normalitate și implicit realizarea independenței justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *