Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a participat la programul de cooperare regională între România și Bulgaria, inițiat de ALDE România și MRF (Movement for Rights and Freedoms), din Bulgaria

În perioada 22 – 24 septembrie a.c., vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a participat la programul de cooperare regională între România și Bulgaria, inițiat de ALDE România și MRF (Movement for Rights and Freedoms), din Bulgaria. Alături de vicepreședintele ALDE au luat parte la evenimentul desfășurat la Ruse, în Bulgaria, 30 de aleși locali de pe ambele maluri ale Dunării, din partea ALDE și MRF. Subiectul întâlnirii a vizat programele comune de dezvoltare ce pot fi implementate de către cele două state vecine.
În cadrul dezbaterilor, deputatul ALDE Andrei Gerea a vorbit celor prezenți despre Strategia Dunării. În prezentarea sa, vicepreședintele ALDE a punctat faptul că „este un proiect la nivel european cu finanțare europeană”, care oferă oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale din cele două state vecine.
„Dumneavoastră, cei din autoritațile locale prezenți aici, aveți un rol extrem de important. Este o soluție bună să găsim fonduri naționale pentru astfel de proiecte, cum ar fi Strategia Dunării. Cel mai mult îmi doresc ca România și Bulgaria să arate Uniunii Europene că nu sunt nici codașele Uniunii, că nu sunt nici elevii indisciplinați, ci să arătăm că avem potențialul nostru. Noi avem în programul partidului nostru o țintă, ca România să devină a 7-a putere a Uniunii Europene. Eu sunt convins că împreună cu Bulgaria putem să învățăm din trecut și din faptul că problemele anilor anteriori ne-au făcut mai agili, ne-au învățat cum să facem proiecte care se dezvoltă armonios. Ceea ce ne leagă din istorie, ne poate crea un viitor frumos”, a spus viceprețedintele ALDE.
Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) reprezintă o inițiativă politică românească, promovată de România și de Austria printr-o scrisoare comună la nivel de prim-ministru, adresată președintelui Comisiei Europene în iunie 2008 și semnată de către Călin Popescu –Tăriceanu și Alfred Gusenbauer.
De asemenea, pe parcursul întâlnirii au mai fost abordate subiecte de interes pentru cele două state, printre care centralizare sau descentralizare, formarea finanțării naționale pentru autoritățile locale, cooperarea teritorială la nivelul Uniunii Europene, precum și politica agricolă comună.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul de Studii Liberale (ISL) și Liberal Integration Foundation, din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *