Vicepreşedintele ALDE, deputatul Alexandru Băișanu: „Ne preocupă bunăstarea celor care au contribuit la dezvoltarea țării”

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a afirmat că majorarea veniturilor pensionarilor face parte din programul de guvernare susținut de ALDE și de președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, dar a menționat că este important ca această majorare a pensiilor să fie sustenabilă.

„Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE au realizat și prima și a doua dublare a pensiilor românilor pentru că ne preocupă bunăstarea celor care au contribuit la dezvoltarea țării, dar ca sistemul de pensii să poată susține această creștere e nevoie de desființarea pensiilor speciale, de investiții în infrastructură și dezvoltarea economică”, a explicat Băișanu.

Deputatul ALDE a arătat că este necesar ca și sistemul de pensii să poată susține această majorare și că, din punctul său de vedere, pentru ca pensiile să fie plătite și când generația „decrețeilor” va atinge vârsta de pensionare este  necesar ca bugetul să nu fie grevat de pensii speciale.

„Nu cred că vom putea asigura pensii decente dacă vom avea de plătit pensii speciale care acum se ridică la între 8000 și 10000 de euro, adică între 35.000 de lei și 45.000 de lei așa cum am auzit că se întâmplă în prezent. Acel pensionar care ridică peste 35.000 de lei, de 60 de ori decât pensia minimă garantată, ar fi trebuit să salveze sute de vieți ca să poată să beneficieze de o asemenea pensie, dar pensionarii de lux sunt de fapt niște funcționărași sau politruci care s-au descurcat pentru a primi asemenea sume de bani la pensie”, a spus Alexandru Băișanu.

Vicepreședintele ALDE a declarat că pensiile speciale trebuie să dispară și că fiecare să obțină pensie de la stat în funcție de contributie și nu pe alte criterii.

„Cei care vor să obțină o pensie mai mare, nu au decât să contribuie la un sistem privat de pensie și nu să încerce, pe diverse căi, să obțină tot de la stat pensii care au o valoare la care nici nu mă pot gândi”, a conchis Alexandru Băișanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *