Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea: „Delegația ALDE Europa a înțeles mult mai bine decât altcineva că legile justiției nu sunt făcute pentru o anumită persoană”

Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a declarat, la finalul vizitei la București a delegației ALDE Europa condusă de președintele formațiunii Hans Van Baalen, că aceștia au venit să se informeze despre evoluțiile politice, economice, despre situația referendumului de modificare a Constituției, însă punctul principal al discuțiilor a vizat reforma din justiție.

„Punctul principal al discuțiilor a fost bazat pe reforma din justiție, pentru că tot ceea ce se prezintă în spațiul public european legat de această reformă este de natură să îngrijoreze. Sunt multe dezinformări care au loc și atunci cel mai bun lucru pentru cineva căruia într-adevăr îi pasă despre ceea ce se întâmplă în România este să vină să se informeze la fața locului”, a spus Andrei Gerea.

Deputatul ALDE a precizat că membrii delegației au constatat că singurul element comun între putere și opoziție este acela că „tot cadrul legal cu privire la aceste legi ale justiției trebuie schimbat, pentru că din 1991 până astăzi lucrurile s-au schimbat”.

„Sunt lucruri care trebuie actualizate, pe lângă faptul că trebuie puse în mod evident în concordanță cu deciziile CCR. Acest lucru se pare că a fost acceptat de către toată lumea și ni s-a menționat în discuția pe care am avut-o astăzi acest consens cu privire la necesitatea elaborării unei reforme în domeniul justiției”, a mai afirmat vicepreședintele ALDE.

Andrei Gerea a subliniat că: „Dânșii au înțeles mult mai bine decât altcineva că aceste legi nu sunt făcute pentru o anumită persoană, ci sunt într-adevăr parte dintr-o reformă necesară. S-a menționat exemplul Olandei, unul foarte bun, unde atunci când există discuții cu implicații naționale importante, fie că e vorba de domeniul economic, fie că e vorba de domeniul justiției sau de o reformă, în acel moment și puterea și opoziția reușesc să se pună la masă și să conlucreze eficient. Membrii delegației au constatat că în România e destul de greu să se întâmple acest lucru, nu există un efort comun, iar un proiect de țară, un proiect important cum ar fi reforma în justiție este tratat în acest mod în România, cu multe dezinformări, cu multe zgomote colaterale, ceea ce e un pic greu de înțeles pentru cei care ne privesc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *