Video Studiu. Porcii au fost observaţi pentru prima dată utilizând unelte

Mai multe exemplare de porci au fost observate pentru prima dată utilizând unelte, conform unui studiu realizat la o grădină zoologică din Franţa, relatează The Independent, citat de Agerpres.

Cercetătoarea Meredith Root-Bernstein a realizat descoperirea la „Jardin des Plantes” din Paris în timp ce studia o specie de porci pe cale de dispariţie.

Specialista a observat unul dintre exemplarele de porc Visayan (Sus cebifrons) – o specie periclitată – care a ridicat cu râtul un băţ şi l-a utilizat pentru a săpa o groapă.

Observaţiile ulterioare au confirmat că animalele îşi pregăteau astfel vizuinele pentru venirea pe lume a puilor, eveniment care are loc la fiecare şase luni.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Ulterior, cercetătorii au amplasat o spatulă de bucătărie în spaţiul porcilor pentru a observa reacţia lor. Şi aceasta a fost folosită de animale pe post de unealtă, în acelaşi scop, potrivit observaţiilor înregistrate.

Porcii sunt deseori menţionaţi printre cele mai inteligente animale, unele studii sugerând că nivelul lor de inteligenţă este similar cu cel al unui copil de trei ani.

Root-Bernstein a descoperit că nu au fost consemnate anterior cazuri de exemplare de suide – sălbatice sau domestice – care au utilizat unelte. „Ei au multe însuşiri asociate cu folosirea uneltelor, aşa că acest lucru este surprinzător”, a notat cercetătoarea în cea mai recentă ediţie a jurnalului Mammalian Biology.

Utilizarea uneltelor a fost observată la mai multe specii de vieţuitoare în afara omului, printre acestea numărându-se delfinii, elefanţii, maimuţele şi păsările.

Concluzia studiului „ne apropie de animale şi ne ajută să realizăm că totul este conectat”, a declarat Meredith Root-Bernstein pentru National Geographic.

Editor: A. D.

Citeste continuarea acestui articol… .
Sursa/Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *