VIDEO UPDATE Dragnea: CExN a validat propunerile de miniștri; rămânerea lui Viorel Ilie în Guvern – decizie politică a ALDE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că propunerile de miniștri pentru Dezvoltare Regională – Paul Sătnescu, Transporturi – Felix Stroe și Fonduri Europene – Marius Nica au fost votate în unanimitate de Comitetul Executiv Național al partidului, menționând că rămânerea în funcție a ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a fost o decizie politică a ALDE.

7f6af3e0-fee0-46ec-bc45-f9768d446d66

Cele trei sunt propuși pentru a-i înlocui pe demisionarii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc.

“Am prezentat colegilor din Comitetul Executiv propunerile pentru miniștri: pentru postul de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene domnul Paul Stănescu, senator, pentru Ministerul Transporturilor Felix Stroe, care este președintele organizației Constanța și director general al RAJA. Pentru ministru delegat pentru Fonduri Europene — domnul Marius Nica. A fost un vot în unanimitate, cu excepția lui Paul Stănescu, unde domnul Nicu Bănicioiu a votat împotrivă”, a afirmat Dragnea, la finalul ședinței.

El a adăugat că social-democrații nu au renunțat la Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, care au demisionat din Guvern.

“Cele două colege ale noastre au luat decizia de a-și prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situații care părea aproape imposibil de rezolvat. PSD, în unanimitate aseară, membrii CExN și-au arătat susținerea pentru cele două doamne, susținere generată (…) de sentimentul larg în societate de semnal contra unor abuzuri care se fac”, a spus Dragnea.

El a precizat că rămânerea în funcția de ministru a lui Viorel Ilie a fost o decizie politică a ALDE.

“A fost o decizie politică pe care ALDE a luat-o. Am avut o discuție dimineață în coaliție și lucrurile sunt așa. În rândul PSD nu este o undă de frustrare din cauza domnului Ilie, este o undă de frustrare pe situația de fapt, nu pe domnul Ilie”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a anunțat că Rovana Plumb va ocupa postul de președinte al Comisiei de afaceri europene a Camerei Deputaților, care era vacant, iar Adrian Țuțuianu va fi chestor al Senatului, după plecarea lui Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării. Răzvan Cuc are deja postul de parlamentar, a completat Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, imagine: Alfred Schupler, grafician: Liliana Iordan, redactor-video: Mihuț Năstăsache, editor online: Ada Vîlceanu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/13/dragnea-cexn-a-validat-propunerile-de-ministri-ramanerea-lui-viorel-ilie-in-guvern-decizie-politica-a-alde-16-30-33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *