Viktor Orban, la comemorarea revoltei din 1956: Dacă se pierd libertatea și independența națională, și noi suntem pierduți

Dacă se pierd libertatea și independența națională, și noi suntem pierduți – a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, la o festivitate de comemorare a revoltei anticomuniste din 1956 organizată la Budapesta, relatează MTI.

ac99cc22-0678-46a6-a182-825b0bb8d270

Premierul ungar a afirmat cu acest prilej, referitor la revoluția antisovietică eșuată, că occidentalii “i-au admirat atunci, poate, pe unguri, dar nu au reușit să înțeleagă” acele evenimente.

“Nu au putut înțelege că insistăm până la final pe cultura și modul nostru de viață, că nu vrem să ne amestecăm în treburile altora. Vrem să fim respectați pentru cine și ce suntem”, a spus Viktor Orban. “Suntem o națiune curajoasă și luptătoare și știm că cei care nu sunt respectați vor fi supuși disprețului”, a subliniat el, adăugând că “cei de la Bruxelles nu ne înțeleg acum pentru că nu au putut înțelege Ungaria nici în acele zile”.

Potrivit lui Orban, Europa a derapat și se îndreaptă spre un blocaj, în timp ce Uniunea Europeană și multe din statele membre ale blocului comunitar sunt “ținute ostatice de un imperiu speculator financiar”.

În secolul XX, problemele au venit sub forma unor “imperii militante”, iar astăzi în umbra globalizării se nasc imperii care “nu au granițe, dar dispun de o rețea globală de media și de zeci de mii de oameni plătiți să le slujească”, a constatat premierul ungar. “Acționează rapid, sunt puternice și brutale”, a remarcat acesta, avertizând că “acum, după trei decenii de la dobândirea libertății, tot ce privim ca fiind modul de viață ungar se află din nou în pericol”. “Am ajuns din nou la un punct de cotitură în istoria țării” — a conchis Viktor Orban.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Toth, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/viktor-orban-la-comemorarea-revoltei-din-1956-daca-se-pierd-libertatea-si-independenta-nationala-si-noi-suntem-pierduti-18-05-12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *