Vîntul puternic a lăsăt fără de lumină mai multe localități din țară

Vîntul puternic a lăsăt fără de lumină mai multe localități din țară

184 ha de de vegetație uscată au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Ialoveni, Hîncești, Călărași, dar și municipiul Chișinău, notează noi.md

Peste 60 ha de iarbă aprinsă au fost stinse de angajații IGSU în localitatea Dobrogea municipiul Chișinău, iar alte 40 de ha au fost compromise la Bălțata Ialoveni. În localitatea Rasvet, raionul Călărași pompierii au stins 17 ha de vegetație arsă care risca să se extindă spre suprafețe mai mari, iar la Țipala, Ialoveni salvatorii au avut misiunea să intervină pentru a localiza arderea unei suprafețe de 10 ha de iarbă.

Focarele de vegetație se răspîndeau cu repeziciune întrucît condițiile de vînt puternic favorizau arderea. În total, pe parcursul ultimelor 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 39 situații pentru lichidarea arderii ierbii cuprinse de foc. Tot din cauza condițiilor meteo înregistrate și anume rafale de vînt, în seara zilei de 14 ianuarie au rămas parțial deconectate de la energia electrică 33 de localități din 10 raioane.

Către dimineața zilei de 15 ianuarie parțial fără curent electric mai rămîn 12 localități din 4 raioane. La Lucrările de restabilire a energiei electrice sînt antrenate mai multe echipe specializate a furnizorului de curent. Intervenția salvatorilor a fost necesară și pentru defrișarea arborilor în raioanele Drochia, Dondușeni, Nisporeni, Călărași, Anenii Noi și Hîncești.

Mai mult, în capitală pompierii au avut misiunea să intervină pe strada Nicolae Costin nr.6/1 pentru a înlătura o placă metalică de pe un bloc de locuit care risca să cadă în gol. În continuare situația este monitorizată de de angajații IGSU

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/vintul-puternic-a-lasat-fara-de-lumina-mai-multe-localitati-din-tara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *