Viorica Dăncilă este incapabilă să gestioneze guvernarea țării

Fondatorii Mișcării România Împreună susțin demersul președintelui României și cer demisia imediată a guvernului Dăncilă care a devenit toxic pentru cetățenii țării.

Continuarea unei guvernări prin interpuși “neconflictuali” a căror principală calitate este obediența față de liderul PSD, Liviu Dragnea, riscă nu numai să facă România de râs pe plan internațional dar și să ne facă irelevanți la nivel european.

Oricăt de neconflictuală ar fi, în poziția de prim-ministru, neputința profesională nu poate fi ascunsă nici de limba de lemn, nici de fuga de presă, nici de consilieri “profesioniști“ de tipul domnului Vâlcov .

Câteva riscuri sunt deja evidente:

  • Guvernarea a fost pusă pe un butoi cu pulbere prin poziționarea iresponsabilă împotriva intereselor noastre naționale în Uniunea Europeană, în chestiunea ambasadei noastre in Israel;
  • Nesocotirea legilor țării și a Constituției, prin neimplicarea președintelui în decizii fundamentale de politică externă, duce la slăbirea temeliei statului român;
  • Capriciile politice și interesele de partid pentru a submina independența Băncii Naționale arată o necunoaștere profundă a funcționării mecanismelor economice și democratice. Influența politică în deciziile BNR ar putea avea ca rezultat forțarea BNR în decizii care pot avea impact în golirea buzunarelor românilor printr-o inflație galopantă.
  • Ascunderea datelor bugetare care ar fi trebuit publicate pe 25 martie arată nu doar lipsa de transparență ci și, probabil, un tablou sumbru a situației fiscal-bugetare a țării.

Pentru guvernarea cu rea credință, fără transparență, pentru folosirea puterii pentru interese de partid și de “gașcă”, fondatorii Mișcării România Împreună susțin demersul președintelui României, dar și al PNL și USR care inițiază o moțiune de cenzură, și cer demisia imediată a guvernului Dăncilă care a devenit toxic pentru cetățenii țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *