Vizita Papei în Peru va costa țara aproape 10 milioane de euro

Vizita Papei Francisc în Peru, care va avea loc în perioada 18 – 21 ianuarie, va costa această țară aproape 10 milioane de euro, a anunțat, miercuri, ministrul muncii Alfonso Grados, coordonatorul național al acestui eveniment, citat de AFP.

d052856a-e69b-4fdd-89bb-fad869b7db7b

”Costul pentru stat este de 37 de milioane de soli”, aproximativ 11,4 milioane de dolari, ”o sumă ce corespunde acestui tip de evenimente”, a declarat ministrul în timpul unei conferințe de presă, acesta adăugând că suma cuprinde activitățile organizate în cele trei orașe în care va ajunge pontiful.

După vizita sa în Chile, Papa este așteptat la Lima, la 18 ianuarie, iar ulterior în Puerto Maldonado, în Amazon, unde se va întâlni cu comunitățile locale. La 20 ianuarie suveranul pontif va merge la Trujillo (în nord).

Călătoria Papei în această țară se va încheia cu o slujbă de amploare ce va fi organizată la Lima, pe domeniul unei baze aeriene din capitală.

Ce mai recentă vizită a unui papă în Peru a fost în mai 1988, când Papa Ioan Paul al II-lea a participat la un Congres euharistic.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/19/vizita-papei-in-peru-va-costa-tara-aproape-10-milioane-de-euro-09-16-28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *