Vizita secretarului american al Trezoreriei în Orientul Mijlociu

Secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, va efectua săptămâna viitoare un turneu în Orientul Mijlociu pentru a discuta în special despre finanțarea terorismului și Iran, au anunțat vineri serviciile sale, transmite AFP.

5044bf74-593f-4df6-b954-7b9f53e4a932

Steve Mnuchin va fi însoțit de subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu lupta împotriva terorismului și cu informațiile economice, Sigal Mandelker. El va vizita succesiv, între 25 și 30 octombrie, Arabia Saudită, Israelul, Abu Dhabi — în Emiratele Arabe Unite—, și Qatarul.

“Vom discuta cu partenerii noștri din Orientul Mijlociu despre noua strategie a administrației Trump pentru a face față influenței destabilizatoare a Iranului în regiune”, a subliniat Steve Mnuchin, potrivit comunicatului.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat săptămâna trecută că refuză să certifice acordul privind programul nuclear iranian pe care l-a denunțat ca fiind “unul dintre cele mai proaste” și a insistat că Teheranul nu respectă spiritul acestuia.

Liderul de la Casa Albă a amenințat să anuleze participarea Statelor Unite “în orice moment” și i-a îndemnat pe congresmenii americani, dar și pe celelalte țări semnatare — Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania — să dea dovadă de mai multă fermitate față de Teheran.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/21/vizita-secretarului-american-al-trezoreriei-in-orientul-mijlociu-04-32-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *