Vlad Voiculescu, despre clasarea dosarului 10 August: Aici nu este doar mâna PSD!

Vlad Voiculescu, despre clasarea dosarului 10 August: Aici nu este doar mâna PSD!

Președintele PLUS București, Vlad Voiculescu, critică dur clasarea dosarului 10 August, acuzând atât PSD, cât și PNL și pe președintele Klaus Iohannis că se fac vinovați de acest deznodământ.

„Dosarul 10 August a fost clasat de DIICOT, niciun șef al jandarmilor sau politician nu răspunde pentru violențele împotriva protestarilor. Rămân anchetați câțiva jandarmi.

Nu se poate așa ceva! Pute totul de la o poștă și aici nu este doar mâna PSD! Nu doar PSD l-a făcut general pe secretarul de stat care a coordonat acțiunea! Nucu Marin îl cheamă. Era colonel la 10 august. În Noiembrie a fost făcut general. Nu PSD a făcut numirile de procurori de rang înalt la mica înțelegere, fără să țină cont de avizul CSM și încălcând MCV! Nu doar PSD a ascuns până astăzi toate datele referitoare la ce s-a întâmplat atunci în spatele unei «desecretizări» de documente pe care le-au trimis la procurori (procurori care oricum aveau acces la acele documente)!

Toate cele de mai sus au fost făcute inclusiv de PNL și de președinte. Iar mizeria asta a fost scoasă acum pentru că e vară, se apropia 10 august și mai e timp să uite lumea până la alegeri!

Câtă sfidare!
Câtă mizerie!


P.S. Șefa DIICOT și în același timp procuror în acest dosar, doamna Georgiana Hossu, este prietena de familie a colonelului Răzvan Paraschiv, „dirijorul” în alb de la 10 august. Informația este publică, încă înainte de numirea dânsei.

P.S.2 Niște „resturi” din dosar, pe „infracțiuni de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu” merg la Parchetul Militar. Probabil vor fi îngropate acolo”, afirmă Vlad Voiculescu pe Facebook.

Afirmațiile lui Vlad Voiculescu vin în contextul în care procurorii DIICOT au anunțat clasarea parțială a dosarului privind violențele din 10 august și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei, potrivit G4Media.ro.

Șefii jandarmilor, CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN au scăpat de dosar.

Procurorii au decis și clasarea dosarului privind o presupusă tentativă de lovitură de stat (acuzația venită dinspre PSD), dar și clasarea dosarului legat de comportamentul șefilor Jandarmeriei în timpul protestului, când zeci de participanți au fost bătuți. Astfel, au scăpat de anchetă Ionuț Sindile, Sebastian Cucoș, Laurențiu Cazan și Dan Mihai Chirică, șefii jandarmeriei și poliției.

 

PLUS nu este partid parlamentar,
deci nu beneficiază de subvenții

Citiţi mai multe ştiri de la PLUS
Sursa: Ştiri.PLUS