Vlad Voiculescu: „Fără Proști în Funcții Publice“, următoarea campanie de care țara asta ar avea nevoie. O să fie cu voturi

Vlad Voiculescu, cofondator al Mișcării România Împreună (RO+) și al Platformei RO100, taxează dur reacția ministrului Agriculturii, Petre Daea, care, după ce a comparat sacrificarea porcilor din cauza pestei porcine africane cu Holocaustul, în loc să-și prezinte demisia, a preferat să-și justifice declarațiile de miercuri seară, de la Antena 3, printr-un comunicat al Ministerului Agriculturii: „Doamne fereşte, nu am jignit pe nimeni în viaţa mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească şi sper să fiu înţeles!“.

„Îmi declar respectul pentru toţi membrii comunităţii evreieşti şi fac precizarea că am vrut să prezint situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noştri, cât şi cei care gestionează această criză“, a transmis Petre Daea, joi, prin comunicatul de presă al Ministerului.

„Petre Daea, ministrul Petre Daea, omul ăsta, în loc să își prezinte imediat demisia după ce a asociat Holocaustul cu sacrificarea porcilor din interese de sănătate publică, își cere scuze pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni A3. Cum? Uite așa: «…am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză». Ieri a spus, despre porci, că: «Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc»“, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

„De minunile doamnei Dăncilă nu mai zic. Pristina… Podgorica… tot un domnitor. Oamenii ăștia ne fac de râs în fiecare zi și o fac cu naturalețea și inconștiența de care doar cineva cu «anvergura» lor intelectuală este capabil“, adaugă Vlad Voiculescu, făcând referire la cea mai recentă gafă a premierului României. Aflată în vizită oficială în Muntenegru, Dăncilă a declarat în cadrul conferinţei comune cu premierul muntenegrean că îi pare bine să fie la Pristina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Pe contul oficial de YouTube al guvernului muntenegrean Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica.

Nici ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu s-a lăsat mai prejos. Ea a postat pe Facebook un text despre tragedia din Grecia, unde 85 de oameni au murit în incendiile devastatoare care au cuprins câteva localități de lângă Atena: „Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita“.

„De mulți ani mă aflu în preajma salvatorilor, ca prefect și, acum, ca ministru al Afacerilor Interne. Le înțeleg satisfacțiile și le cunosc dezamăgirile. Știm cu toții că ei sunt speciali, dar să nu uităm că sunt, înainte de orice, oameni. Am învățat că cea mai mare povară sufletească a unui salvator este pierderea unei vieți, chiar dacă, în cadrul aceleiași misiuni, alte zeci sau chiar sute de persoane supraviețuiesc datorită lor!”, a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu își încheie postarea cu un îndemn: „«Fără Proști în Funcții Publice», asta este următoarea campanie de care țara asta ar avea nevoie. Nu o să fie însă cu strângere de semnături, o să fie cu voturi“.

Mișcarea România Împreună (RO+) i-a cerut, miercuri seară, ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgență după declarația incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul.

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgență a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situație arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii“, este poziția Mișcării România Împreună (RO+).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *