Votul Parlamentului asupra acordului privind Brexit ar putea avea loc după martie 2019 (Davis)

Parlamentul britanic ar putea să nu voteze asupra termenilor finali ai acordului cu Uniunea Europeană privind Brexit până când țara nu va ieși în mod oficial din blocul comunitar, în martie 2019, a declarat miercuri ministrul britanic pentru Brexit David Davis, relatează Reuters.

03a8978b-496c-45b0-a069-2359243c2321

“S-ar putea, da. Depinde când se încheie … nu poate avea loc înainte să avem acordul”, a declarat Davis într-o comisie parlamentară ca răspuns la întrebarea unui legislator dacă, în situația în care se va ajunge la o înțelegere în ultimul moment înainte de ieșirea țării din UE, votul parlamentar s-ar putea desfășura după Brexit.

El a repetat însă promisiunea guvernului că Parlamentul britanic va supune la vot această chestiune înaintea Parlamentului European.

Guvernul britanic s-a angajat încă din februarie să consulte parlamentul cu privire la termenii Brexit-ului înainte de rezultatul final al negocierilor cu Uniunea Europeană, o concesie ce răspunde solicitării a numeroși deputați eurofili. Guvernul a prevenit însă că o respingere a termenilor Brexit-ului în parlament nu va împiedica în niciun caz ieșirea țării din UE.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Mihaela Toth)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/25/votul-parlamentului-asupra-acordului-privind-brexit-ar-putea-avea-loc-dupa-martie-2019-davis–16-47-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *