Zelenski: „Nu vom recunoaște niciodată Crimeea ca parte a Federației Ruse”

Zelenski: „Nu vom recunoaște niciodată Crimeea ca parte a Federației Ruse”

Ucraina nu va recunoaște niciodată Crimeea ca parte a Rusiei.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat acest lucru într-un interviu pentru postul de televiziune italian Rai 1, transmite Censor.net.

„Nu vom recunoaște niciodată Crimeea ca parte a Federației Ruse. Sîntem gata să vorbim cu Federația Rusă, că nu e acum timpul potrivit pentru o decizie cu privire la Crimeea. Există un război și timpul potrivit e pentru viețile umane. Să lăsăm deoparte această chestiune, dacă este dureroasă, complică procesul de negociere, procesul de întîlnire a președinților Ucrainei și Rusiei”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, „delegația noastră în Turcia a propus să fie dată la o parte, dar nu pentru totdeauna. S-a propus ca statele noastre să rezolve problemele Crimeei în termen de zece ani. Nu am auzit un răspuns la această întrebare”.

De asemenea, Zelenski nu este, potrivit lui, pregătit să vorbească despre „autonomia” așa-ziselor RPD și RPL. „Au distrus partea (din Donbass. – n.red.) pe care o controlam noi. Acum le-au recunoscut ca republici separate care nu fac parte din Ucraina. Le-au izolat”, a spus el, răspunzînd la întrebarea despre o posibilă recunoaștere de către Ucraina a „autonomiilor” din Donbass.

„Înainte de a vorbi despre formatele acestor teritorii, nu trebuia să ucizi zeci de mii de oameni. Nu le vom recunoaște niciodată autonomia”, a spus președintele Ucrainei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/zelenski-nu-vom-recunoaste-niciodata-crimeea-ca-parte-a-federatiei-ruse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *